Boeken

Boeken

Ivo Hermans

Zie verder ook op Google:

Victor María ‘Ivo’ Hermans schrijver’ en Wikipedia flamenco Ivo Hermans

Duende - Ivo Hermans

Duende vertelt het verhaal van een minutieuze ritus van klank en beweging die leidt tot een hersenorgasme.

 De geringste schade aan deze ritus breekt alles stuk, al zullen de meesten het niet merken.

De bezieler van De Koerier van Navarra is Ivo Hermans.
Hij publiceerde volgende titels.

Klik ze hieronder aan:

Verder verzorgde Ivo Hermans naast een bijdrage erin ook de eindredactie van het boek :

‘Dirk Lambrechts’

De legende van De Spaanse Brabander

‘een zwerver in zichzelf’.  

Dit boek verscheen in een beperkte oplage en is uitverkocht.

  oOo

                                     De nomadentijd.

Het nieuwste boek van Ivo Hermans ‘De nomadentijd’ vertelt merkwaardige verhalen uit vijfentwintig jaar Koerier van Navarra. Verhalen zowel uit Spanje als uit de ‘Lage landen’ en de kleine Leuvense toog. Dit predikaat ‘lage’ landen is in zijn betoog niet altijd enkel maar een aarderijkskundige hoogtebepaling. Want het boek wordt ondersteund door een onderstroom van boodschappen. Zo stelt Hermans dat naast intuïtief aanvoelen ook de kennis een platform biedt voor een dieper contact met de werkelijkheid. Deze denkwijze zou kunnen omschreven worden als een rationalistisch mysticisme. 

Op ideologisch vlak is hij eclectisch en hoort daarom niet thuis tussen de stramme lijnen van links of rechts. Begrippen overigens die hij beschouwt als storende folklore. Verder is hij een voorstander van morele in plaats van politieke correctheid. Naar zijn zeggen is politieke correctheid vaak niets meer dan slechts een schijnpose van veinzers met een devoot imago. Zij die de schuld niet durven leggen bij de wortel van het probleem om de bon ton van hun kring niet voor het hoofd te stoten.

In 1991 stichtte hij De Koerier van Navarra. Een cultuurkring die ook dienst deed als overlevingsmechanisme in zijn bohémienbestaan. Dit initiatief belichaamde zich in de ruimte als een soort literair salon en restaurant, maar was voornamelijk een installatie, vormelijk verwant aan een huiskamer. Een soort volplastiek rond illusies van tijd en verbeelding. Een rehabilitatie van Edelkitsch en een omstandigheid waarin niets anders was dan wat het niet leek

      ‘De Nomadentijd’ (°2018/242 p) is te verkrijgen via info@kovana.com


IN 2014 WAREN DE MEESTE BUITENLANDSE BEZOEKERS VAN PORTUGESE FADO-BARS SPANJAARDEN

José do Carmo

José do Carmo