Wandelvoordracht

BEGIJNHOF-RONDLEIDINGEN

We bieden  wandelvoordrachten aan van een uur  in het Leuvense Groot Begijnhof.  Deze tochten hebben als thema de Spaanse 16° en 17° eeuw in Leuven, met figuren als Felipe El Hermoso, Carlos Quinto, Felipe Segundo, Alva, Farnese, Don Juan de Austria … die allen in Leuven verbleven en enkele indrukwekkende sporen nalieten.

Ook andere belangrijke feiten komen aan bod, zoals de beroemde slag tegen de Noormannen,  de geschiedenis van de Hagelandse wijn en de mystieke hofjes. 

  • 7 dagen op 7 – startuur na afspraak
  • In het Nederlands, Engels of Spaans van mei tot september


Inschrijvingen:

  • Per telefoon 016 23 84 16 of via info@kovana.com minstens een week op voorhand
  • Vanaf zes deelnemers tot maximum vijfentwintig. De rondleiding kost 5€ p/p met een minimum van  60€ en duurt een uur.
  • Afspraak: voor het portaal van het Begijnhofhotel in het Groot Begijnhof naast de Faculty Club op de Tervuursevest.


Verteller is Ivo HERMANS

Ivo Hermans is stichter van De Koerier van Navarra in 1991. Hij studeerde kunstgeschiedenis en archeologie aan de KUL en schreef onder meer ‘Duende’ over flamenco en ‘Arroz’ over 1000 jaar rijst in Spanje. Ook ‘Maskers van de zon’ omtrent minder bekende aspecten van de Spaanse cultuur, zoals de megalieten in de wijngaarden van La Rioja.

Later behaalde hij het diploma van chef en sommelier.

Zijn recente boek ‘De moedereed’ vertelt over Spaanse tijd anno 1600 in Brabant.


WIE IS DE KOERIER VAN NAVARRA ?

De Koerier van Navarra dankt zijn naam aan de ruiterpost die Spanje verliet via de pas van Roncesvalles in Navarra. Hij blijft een symbool van communicatie langs de oude migratiewegen tussen Iberia en de Lage Landen.

De Koerier van Navarra is  imaginair en naar binnen gericht. Als een land waarvan er geen kaarten bestaan en waar de verbeelding de gids is. Over de bruggen van de tijd. De Koerier drijft op poëzie en is een schuiloord voor herinneringen die weerspiegelen in het nu. Beelden die oprezen uit de lauwe as van de kinderhaard.

Het was de Duende die ons naar Spanje bracht. De beheksing. De vogel van de diepe aarde. Het zwarte beest dat glanst in het middaglicht, maar dat een glinsterende walm van nacht achter zich aansleept. Een walm van nacht, een masker van de zon. Met dingen verborgen achter de dingen.

En met woorden die geen woorden zijn. Zoals de mystieke verzen in de cante jondo, de donkere, intimistische flamenco. Ooit de meest verminkte kunst van Spanje aan de costas. Spanje koestert parels van gevoel waarvan je de beheksing nooit stuk mag denken. Moet je dan geen Spanjaard zijn om dit alles te voelen? Je moet ook geen Amerikaan zijn om de blues te voelen. Nationaliteit is één ding, maar gevoel is een ander.

‘Qué más da’ zei Cervantes. De Koerier van Navarra bemint de toekomst en koestert het verleden die weerklinken in de muziek van steden en havens en doorheen geuren van wijn en schotels. Zoals de schitterende Valenciaanse rijst. Lang één van de meest verminkte schotels van Spanje,die wij in eer willen herstellen en dat ook al twintig jaar doen, doorheen de stroom der seizoenen, in de lieve leegte van het hemelse licht.

location_on Langdorpsesteenweg 184 3201 Aarschot mail_outline info@kovana.com phone 016 23 84 16

Privacy
Algemene voorwaarden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x